Who is Who? De docenten van dansschool (e)motion

Dansschool (e)motion werd opgericht in 2003 en biedt lessen voor beginners tot professionals. De school is ondertussen zo gegroeid dat Artemisia zich voor de wekelijkse lessen laat bijstaan door voormalige leerlingen die dankzij een intensieve opleiding en blijvende begeleiding uitgroeiden tot bekwame docenten, met hun eigen stijl en specialiteiten. Daarnaast worden regelmatig gastdocenten aangetrokken uit binnen- en buitenland voor het geven van occasionele workshops.

Artemisia

Artemisia, drijvende kracht achter dansschool (e)motion, zette haar eerste buikdansstapjes als jonge tiener. Vandaag is zij een gepassioneerde en toegewijdde professionele danseres en lerares, die zowel het klassieke repertoire als moderne popsongs uit haar heupen tovert. Als performer kan je haar regelmatig aan het werk zien op feestjes, VIP-parties, congressen, bedrijfsevenementen en theatershows. Het publiek apprecieert vooral haar magie met de sluier en haar gevoel voor drama en humor op het podium. Ze is een graag geziene gastdocent op internationale buikdansfestivals (UK, USA, Duitsland, Ijsland, Zuid-Afrika...), waar zij succesvolle workshops verzorgt. Artemisia verscheen op de Belgische, Nederlandse en Ijslandse televisie en op professionele buikdans-DVDs. Zij is tevens hoofdchoreografe en artistieke directeur van het A-Team en Raks Pro, twee bekroonde, dynamische dansgroepen die shows verzorgen in heel Europa. Artemisia's leerlingen beschrijven haar als een enthousiaste en motiverende lerares, die zowel de beginner die haar eerste stapjes zet, als de gevorderde met ambitie inspireert. Als docent combineert ze een grote technische expertise met het talent om danseressen in te wijden in de communicatieve en creatieve aspecten van de oriëntaalse dans. Als coach begeleidt zij beginnende professionals in hun zoektocht naar een eigen 'stem' als docent en danseres. Voor meer informatie over Artemisia en boekingen klik hier.

Nasreen

Nasreen zette in 2004 haar eerste pasjes in de buikdanswereld en was meteen verkocht door de meeslepende muziek en de elegante en toch krachtige bewegingen. Na jaren van wekelijkse lessen bij Artemisia en vele workshops bij masterdocenten in binnen- en buitenland, groeide ze uit tot een professionele buikdanseres die zich vol passie in deze dansvorm blijft verdiepen. Nasreen geeft wekelijkse lessen en workshops op verschillende locaties in Vlaams-Brabant en Antwerpen, treedt op op feestjes, evenementen en buikdansfestivals en is een trots lid van Raks Pro, België's eerste professionele danscompanie voor oriëntaalse dans. Samen met haar danspartner Anadil werd ze in 2010 eerste in de categorie duo's op de prestigieuze, internationale wedstrijd Bellydancer of the World in Duisburg, Duitsland.

Anadil

Gefascineerd door de Arabische wereld begon Anadil in 2002 met een cursus buikdansen. Jaren van training bij docenten uit binnen- en buitenland volgden. Gebeten door de cultuur, de muziek en de taal besloot ze om eveneens Arabistiek en Islamkunde te studeren. De studie van het Arabisch geeft haar een uniek inzicht in de feeling van de Arabische muziek en geeft haar lessen een meerwaarde. Ze specialiseerde zich in de vrolijke en energieke Sai'idi en Raqs Assaya (Stokdans). Anadil geeft al enkele jaren les bij dansschool (e)motion, van beginners tot gevorderden. In 2011 was ze gastchoreografe voor Raks Pro, een team van Belgische en Nederlandse buikdansprofessionals, waar ze eveneens lid van is. Samen met Nasreen vormt ze het buikdansduo Bintani, dat in 2010 de eerste prijs haalde op de prestigieuze wedstrijd Bellydancer of the World.