Wat heb ik nodig voor de les?

Naast zin om te dansen... niet erg veel. Draag makkelijk zittende kleding - een wijde broek of een legging - en een T-shirt of topje. Leuk is ook een sjaaltje voor rond de heupen, dat accentueert immers je bewegingen. Dat hoeft geen dure buikdanssjaal te zijn! We hebben liefst géén rammelsjaaltjes (met munten) Vanaf een paar Euro vind je al leuke dingen in de meeste accessoire winkels. Of wat je thuis nog in de kast hebt liggen. Traditioneel is een wijde rok, maar dan moet die echt wel ruim zitten zodat je je benen nog kan bewegen. Zeker géén jeansbroeken. We dansen op blote voeten, op kousen of op danssloefjes met een zachte zool. Tijdens de lessen zullen we je ook informatie geven over waar je "echte" buikdansspullen kan kopen, of neem een kijkje op de pagina met links. Maar voor de beginnerscursus is dit echt nog niet noodzakelijk.

Ben ik te oud of te jong, te dun of te dik?

Neen, dan ben je niet! Je bent in de lessen welkom vanaf 14 jaar. De groepen zijn meestal erg gemengd qua leeftijd, van 14 tot 60+. Als je twijfelt en niet het enige jonge meisje of rijpe vrouw wil zijn, schrijf je dan in met een vriendin. Onze wekelijkse cursussen zijn geschikt voor alle lichaamstypes en alle niveaus van conditie.

Ik heb een slechte rug. Is buikdansen veilig?

Waarschijnlijk wel. De bewegingen van deze dans zijn erg "lijfvriendelijk". Echter, als je een medisch probleem hebt, is het altijd aangewezen je arts te raadplegen voor je met een nieuwe sport begint. Vertel het ook aan de lesgeefster en wees altijd zacht voor je eigen lichaam. Er zou niets pijn mogen doen.

Ik heb al dansles gevolgd, mag ik meteen naar de half-gevorderden?

Als je al eerder buikdansles volgde, contacteer ons dan even om samen te bekijken welke groep je best kiest. Heb je danservaring in een andere stijl, dan volg je sowieso eerst de beginnerscursus. Buikdansen kent zeer specifieke technieken. Heb je al veel danservaring, dan zal je wellicht wel sneller evolueren. We werken met kleine groepen zodat er mogelijkheid is tot differentiatie en individuele begeleiding.

Is buikdansen moeilijk? Kan ik al snel optreden?

Dat is een moeilijke vraag. Ja en neen. Buikdans is snel leuk. Vanaf de eerste les doen we meer dan pasjes leren en je leert al snel alleen en vooral samen te dansen. Het is dus niet zo dat je jaren les moet volgen voor je het een beetje kan. Echter, buikdansen kent ook veel "moeilijkere" bewegingen, waarvan het meestal even duurt voor je die onder de knie/heup hebt. Verder zijn er de verschillende stijlen en ritmes, werken we aan het gebruiken van de ruimte, hetleren communiceren met een publiek, etc. Bij de meeste mensen duurt het daardoor wel een paar jaar voor ze aan optreden toe zijn. Vanaf de half-gevorderden beginnen we ook hieraan te werken, en organiseren we optreedmogelijkheden in een informele sfeer. Als je veel ambitie hebt is het aangewezen ook workshops te volgen bij gastdocenten. Meer informatie daarover geven we eveneens in de lessen, en vind je frequent in de agenda.